26 януари 2011

Няколко съвета за намиране на най-изгодната цена за самолетни билети

Драги посетители,
В няколко реда тук сме се постарали Ви дадем информация и съвети как да планирате Вашето пътуване, така че да намерите най-евтини самолетни билети.

Стремете се винаги да пътувате с директни полети. А ако няма такива, като например между София и Хамбург, то не оставайте в точката на прекачване повече от 24 ч.
Авиокомпаниите, които нямат директни полети от А до В, обикновено рекламират доста по-ниски цени на самолетни билети от другите, които оперират директно. Само, че и едните и другите "забравят" да прибавят летищните такси. Като ги прибавите, то се оказва, че цените са приблизително еднакви.

Ако не можете да избегнете пътуване до 2 или повече точки, направете си плановете максимално гъвкави и се посъветвайте със своя пътнически агент.
Така наскоро имахме клиент, който трябваше да посети Стокхолм, Париж и Кьолн в едно пътуване. Човека беше обаче достатъчно разумен само да ни предостави приблизителни дати на пътуването и ни остави ние да разработим маршрута. Билетите излязоха малко над 500 Евро. Само за сравнение: ако бяхме спазили първоначалните дати и поредност в маршрута зададени от клиента, билетите щяха да са с цена над 1200 Евро!

Естествено проверете цените на low cost авиокомпаниите, но с тях винаги имайте едно, че и повече на ум:
  • В доста случаи те летят до отдалечени летища, така че предвидете по-високи разходи за наземен транспорт до града, в който отивате;
  • В едно около 70% от случаите цените на тези авиокомпании са сравними с тези на нормалните. И повярвайте ни - не си заслужава за 30-50 лева разлика да се качите на low cost.
  • Low cost авиокомпаниите по принцип продават само и единствено еднопосочни билети. Т.е. ако искате да ползвате една такава авиокомпания по свързан маршрут, тя ще Ви продаде 2 билета. Първия от А до В, втория от В до С. И ако по някаква причина първия полет се забави и изпуснете връзката това ще е за Ваша сметка. Ако пък намерите техен служител и се оплачете, вежливо ще бъдете информирани, че авиокомпанията продава билети само онлайн и няма начин да не сте поставили "чавка" в квадратчето "Прочетох и приемам условията за превоз" преди билетите Ви да бъдат издадени.
Най-важното: за да намерите евтини самолетни билети планирайте Вашето пътуване възможно най-рано. Така например в момента за средата на февруари има самолетни билети до Виена за няма 110 Евро. Но за св. Валентин, за утре, за в други ден трудно могат да се намерят билети под 300 Евро.

И последно: 
  • Не се подавайте на лъжливи реклами обещаващи ви нулева такса обслужване. Бъдете убедени, че безплатен обяд няма. За повече информация моля посетете тази наша публикация.
  • Умоляваме Ви, не се правете на пчелички, не обикаляйте от агенция на агенция, от авиокомпания на авиокомпания, за да намерите по-ниска цена с 5-10 Евро. Само за градски транспорт или телефони ще похарчите повече отколкото ще спестите. Направете сравнение само ако смятате, че сте попаднали на въпиеща некомпетентност и некадърност.

13 януари 2011

Промоция на Чешки Авиолинии за Св. Валентин

Ще се влюбите в нашите специални цени на билети!
Защо да си сeдите в къщи, просто защото цената не Ви устройва?
С нашата нулева такса гориво, това не е необходимо!
Брюксел от 185 Евро
Копенхаген от 159 Евро
Барселона от 179 Евро
Милано от 169 Евро
Париж от 189 Евро
Братислава от 159 Евро
Страсбург от 199 Евро
Киев от 209 Евро   
    
*цените са с включени летищни такси, местата са ограничени;

Период за продажба: 16. 01. - 20. 02. 2011
Период на пътуване:
16. 01. - 31. 03. 2011

За повече информация ни потърсете на (02) 851-07-60.