26 януари 2011

Няколко съвета за намиране на най-изгодната цена за самолетни билети

Драги посетители,
В няколко реда тук сме се постарали Ви дадем информация и съвети как да планирате Вашето пътуване, така че да намерите най-евтини самолетни билети.

Стремете се винаги да пътувате с директни полети. А ако няма такива, като например между София и Хамбург, то не оставайте в точката на прекачване повече от 24 ч.
Авиокомпаниите, които нямат директни полети от А до В, обикновено рекламират доста по-ниски цени на самолетни билети от другите, които оперират директно. Само, че и едните и другите "забравят" да прибавят летищните такси. Като ги прибавите, то се оказва, че цените са приблизително еднакви.

Ако не можете да избегнете пътуване до 2 или повече точки, направете си плановете максимално гъвкави и се посъветвайте със своя пътнически агент.
Така наскоро имахме клиент, който трябваше да посети Стокхолм, Париж и Кьолн в едно пътуване. Човека беше обаче достатъчно разумен само да ни предостави приблизителни дати на пътуването и ни остави ние да разработим маршрута. Билетите излязоха малко над 500 Евро. Само за сравнение: ако бяхме спазили първоначалните дати и поредност в маршрута зададени от клиента, билетите щяха да са с цена над 1200 Евро!

Естествено проверете цените на low cost авиокомпаниите, но с тях винаги имайте едно, че и повече на ум:
  • В доста случаи те летят до отдалечени летища, така че предвидете по-високи разходи за наземен транспорт до града, в който отивате;
  • В едно около 70% от случаите цените на тези авиокомпании са сравними с тези на нормалните. И повярвайте ни - не си заслужава за 30-50 лева разлика да се качите на low cost.
  • Low cost авиокомпаниите по принцип продават само и единствено еднопосочни билети. Т.е. ако искате да ползвате една такава авиокомпания по свързан маршрут, тя ще Ви продаде 2 билета. Първия от А до В, втория от В до С. И ако по някаква причина първия полет се забави и изпуснете връзката това ще е за Ваша сметка. Ако пък намерите техен служител и се оплачете, вежливо ще бъдете информирани, че авиокомпанията продава билети само онлайн и няма начин да не сте поставили "чавка" в квадратчето "Прочетох и приемам условията за превоз" преди билетите Ви да бъдат издадени.
Най-важното: за да намерите евтини самолетни билети планирайте Вашето пътуване възможно най-рано. Така например в момента за средата на февруари има самолетни билети до Виена за няма 110 Евро. Но за св. Валентин, за утре, за в други ден трудно могат да се намерят билети под 300 Евро.

И последно: 
  • Не се подавайте на лъжливи реклами обещаващи ви нулева такса обслужване. Бъдете убедени, че безплатен обяд няма. За повече информация моля посетете тази наша публикация.
  • Умоляваме Ви, не се правете на пчелички, не обикаляйте от агенция на агенция, от авиокомпания на авиокомпания, за да намерите по-ниска цена с 5-10 Евро. Само за градски транспорт или телефони ще похарчите повече отколкото ще спестите. Направете сравнение само ако смятате, че сте попаднали на въпиеща некомпетентност и некадърност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар